Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 21. toukokuuta 2012

Shortseja

Päivät lämpenevät ja kohta on taas tarvetta shortseille. Taaskaan ei löydy kaupasta yksinkertaisesti mitään kivaa mallia tytölle, ainakaan kivaan hintaan. 25 euroa shortseista kun on minusta ihan liikaa. Tuttalla tosin on mallistossa yhdet lupaavat, toivottavasti ne tulevat Prisman kesävalikoimaan. Värit vain eivät oikein ole meille sopivia, tyttövärejä on vain yksi.

Tuttan shortsit kesän valikoimasta, 10,95 nettikaupassa.

Ompelin Eurokankaan kuviopuuvillan jämästä shortsit. Kaavana oli Suuri Käsityö -lehden 7/2010 kaava nro. 18, koko 86 cm. Shortsien kaavassa oli virhe, sillä annetujen mittojen mukaiset lahkeensuun kaitaleet olivat liian lyhyet, jouduin rypyttämään lahkeensuut, eikä rypytyksestä ainakan ohjeessa ollut mitään mainintaa. Shortsit ovat melko pitkät, jäävät polvien alle reilusti, mikä hyvä onkin meidän vauhtiveikolla. Etukappaleissa koitin mallata kuvioita, takaosasa siihen ei ollut varaa, mutta printit näyttävät osuvan takana ehkä jopa paremmin kohdillen.

Edestä

Takaa

Sortsien alla on päiväunivaippa, malli käy kestovaipan kanssa

Tarvitaan riittävästi leveyttä, koska on joustamaton kangas


Ompelin noin vuosi sitten kummipojalle housut Ottobren Orava -housujen kaavalla. Niissä oli aivan liian leveät lahkeet ja liian lörppö ja iso vyötärö. En löydä mistään yksinkertaisten, trikoisten pussishortsien kaavaa, joten se on tehtävä itse. Surautin ensimmäisen kokeilukappaleen yllämainituista housuista. Poikkaisin lahkeet 11 cm päästä haarasta, resorit käytin sellaisenaan. Ylös tuli 3 cm leveä kuminauha antamaan napakkuutta vyötäröön. Vyötärökuminauha jäi vielä pikkuisen liian löysäksi, samoin lakeensuun resorit. Leveydestäkin voisi ihan vähän ottaa pois. Käypä kaava tästä kuitenkin tulee vielä. 

Shortsit tasolla

Lahkeensuiden lörppöys näkyy tässä

Lahkeen mitta vaikuttaa sopivalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti